13. septembra 2019

Ingrediencie

Na kuracie stehná a marinádu:

  • 4 kuracie stehná
  • soľ
  • čierne korenie
  • na marinádu:
  • šťava z 1 pomaranča a 1 limetky
  • nastrúhaná kôra z pomaranča a limetky
  • 2 čili papričky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL nasekaného zeleného koriandru
  • drvený koriander
  • rímska rasca

Na cesnakovú omáčku:

  • 40 strúčikov cesnaku
  • 100 ml olivového oleja
  • 100 ml ružového vína
  • 2 PL creme fraiche
  • 1 PL masla

Postup

Kuracie stehná osolíme, okoreníme a zo všetkých ostatných ingrediencií pripravíme marinádu. Stehná necháme marinovať (najlepšie cez noc) a takto pripravené ugrilujeme.

Na omáčku opečieme celé strúčiky cesnaku na olivovom oleji, zalejeme vínom a necháme zredukovať. Nakoniec pridáme creme fraiche a maslo.

Aktuality