2. decembra 2022

„Poznáte božský šalát? Aj keď ho asi nejedávali bohovia na Olympe, jeho chuť je naozaj „božská” a skvele sa hodí k údeným kuracím prsiam. Šéfkuchár Peter Slačka sa s vami rád podelí aj o tip, ako pripraviť úžasnú chrumkavú zeleninu”.

Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie na údené kuracie prsia na božskom šaláte: 

  • 300 g údené kuracie rezne
  • 300 g baby rímsky šalát
  • 100 g brokolica
  • 4 ks uvarené vajíčko
  • 100 g baby brokolica
  • 100 g hrášok 
  • 120 g krémový slaný syr
  • 80 g baby cuketa
  • 60 g extra panenský olivový olej

Dresing:

  • 50 g petržlenová vňať
  • 50 g kôpor
  • 30 g majonéza 
  • 10 g zelené tabasco
  • 50 g cmar
  • 100 g olivový olej Sansa di oliva 
  • 20 g citrón
  • 20 g biele balzamiko

Ingrediencie na údené kuracie prsia na božskom šaláte

Postup prípravy:

  1. Ako prvé si očistíme rímsky šalát.
  2. Hrášok a brokolicu oblanšírujeme a potom vložíme do studenej vody.
  3. Cuketu nahobľujeme na mandolíne. 
  4. Rozmixovaním ingrediencií si pripravíme dresing.
  5. Údené kuracie prsia naporcujeme a nakrájame avokádo.
  6. Listy šalátu dochutíme dressingom a začneme ukladať po poradí.
  7. Ako prvé ide brokolica spolu s hráškom a nasleduje kuriatko a ako posledné ukladáme avokádo s vajíčkom a syrom.
  8. Tento božský šalát ešte môžeme dozdobiť jedlými kvetmi alebo hrachovými výhonkami.
  9. Údené kuracie prsia sú pripravené na servírovanie, dobrú chuť.

Vedeli ste, že…

Blanšírovanie je rýchla úprava zeleniny varením a schladením. Voda by mala byť osolená tak, aby pripomínala chuť morskej vody a mala by prudko vrieť. Do vriacej vody vložíme zeleninu a necháme ju približne 15 – 20 sekúnd prejsť varom. Potom ihneď vyberieme a vložíme do ľadového kúpeľa. V ľadovom kúpeli necháme schladiť asi 3 minúty.

0/5 (0 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi