7. decembra 2021

Obľúbená foodblogerka Simona Malková vám tentokrát ukáže postup, ako na dokonalé fašírky. Nasledujte ho krok po kroku a pripravte nezabudnuteľné fašírky, o ktorých bude vaše okolie básniť. Za menej ako hodinu vykúzlite skvelé jedlo, ktoré nasýti celú rodinu, nebude ani príliš tvrdé, ani nasiaknuté olejom a dokonca bude dostatočne prepečené vo vnútri. Také sú syrovo-bylinkové kuracie fašírky od Simony.

 

Čas prípravy: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie na syrové a bylinkové kuracie fašírky

  • 600 g čerstvých kuracích rezňov
  • 1 vajce
  • 50 g strúhanky
  • 80 g tvrdého syra
  • 1 veľká hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, tymian…)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 PL repkového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie

syrové a bylinkové kuracie fašírky

Postup prípravy:

  1. Kuracie mäso pomelieme a zmiešame ho s vajíčkom, soľou, korením, pretlačeným cesnakom, mletou sladkou paprikou, rascou a strúhankou.
  2. Z mäsovej zmesi by sa mali ľahko tvarovať fašírky, v prípade potreby môžeme pridať viac strúhanky.
  3. Mäsovú zmes rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame nahrubo nasekané bylinky a do druhej nahrubo nastrúhaný syr.
  4. Rukami z mäsovej zmesi vytvarujeme fašírky, ktoré opečieme na repkovom oleji.
  5. Fašírky podávame ešte teplé.

Vedeli ste, že…

  1. Fašírky majú aj svoj film? „Oblačno, miestami fašírky“ je animovaná komédia z roku 2009, kde hlavný hrdina vynájde stroj, ktorý nechtiac vyletí do… čo vám budeme písať, pozrite si to spolu s deťmi a spríjemnite si voľné chvíle.
  2. Namiesto klasickej strúhanky či pečiva môžete použiť kukuričné lupienky alebo zemiakové čipsy, ktoré boli príliš dlho v otvorenom vrecku a navlhli. Skúste to pri budúcej príprave fašírok.
  3. Ak chcete fašírky na stredomorský spôsob, stačí do zmesi nastrúhať citrónovú kôru, prípadne nasekané olivy či sušené paradajky.
5/5 (2 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi