21. septembra 2021

Kuracie soté je obľúbeným jedlom mnohých z nás. Milujeme ho nielen pre jeho delikátnu, šťavnatú chuť, ale aj pre jeho rýchlu a nenáročnú prípravu. Naša foodblogerka Simona Malková si pre vás pripravila jeho sladkokyslú variáciu. Vyskúšajte aj vy sladkokyslé kuracie soté s ananásom a preneste si na tanier kúsok exotiky.

 

Čas prípravy: 25 minút
Počet porcií: 4 porcie

Ingrediencie na kuracie soté

  • 500 g čerstvých kuracích rezňov potrebných na kuracie soté
  • 1 červená kapia
  • 250 g konzervovaného ananásu
  • 1 PL repkového oleja
  • 1 PL sezamu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • jarná cibuľka na podávanie

Ingrediencie na omáčku

  • 200 ml ananásovej šťavy z konzervy
  • 50 ml sójovej omáčky
  • 10 ml ryžového octu
  • 1 kopcovitá PL kukuričného škrobu

Sladkokyslé kuracie soté s ananásom

Postup prípravy:

  1. Najskôr si očistíme cesnak a zázvor, ktoré nakrájame najemno. Červenú kapiu nakrájame na menšie kúsky.
  2. Druhým krokom je príprava omáčky. Omáčku na kuracie soté pripravíme zmiešaním ananásovej šťavy, sójovej omáčky, ryžového octu a kukuričného škrobu.
  3. Kuracie rezne nakrájame na menšie kúsky. Následne ich osolíme, okoreníme a osmažíme na repkovom oleji. Kuracie soté dochutíme pridaním cesnaku a zázvoru.
  4. Po krátkom orestovaní pridáme aj ananás, papriku a vopred pripravenú omáčku.
  5. Omáčku povaríme do zhustnutia a na záver do nej vmiešame sezamové semienka.
  6. Sladko-kyslé kuracie soté s ananásom servírujeme posypané sezamom, jarnou cibuľkou a podávame s ryžou.

Vedeli ste, že?

  1. Ananás obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Meď, mangán, kalcium, horčík, vitamín C, beta-karotén, tiamín, vitamín B6.
  2. Už jedna porcia ananásu obsahuje viac ako 130% dennej odporúčanej dávky vitamínu C.
  3. Ananás obsahuje cenný enzým bromelaín, ktorý pomáha pri trávení bielkovín. Kuracie soté s ananásom je tak ideálnou voľbou pri diétnom stravovaní.

 

4.8/5 (4 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi