13. apríla 2018

Kuracie mäso možno pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Jedným z najobľúbenejších sú kuracie rezne v cestíčku. Aj cestíčko však môže mať mnoho rôznych podôb - od klasického trojobalu až po inovatívnejšie lístkové cesto. Dnes sme si pre Vás pripravili recept na plnené kuracie rezne v cestíčku, ktoré je tvorené práve spomínaným lístkovým cestom. Chutné kuracie prsia v sebe ukrývajú svieži pór a lahodnú kuraciu šunku HYZA. Vyskúšate?

Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie na plnené kuracie rezne v cestíčku

plnené kuracie rezne v cestíčku

Postup prípravy:

  1. Kuracie rezne si umyjeme pod prúdom tečúcej vody a dôkladne osušíme.
  2. Následne si kuracie rezne naklepeme a osolíme.
  3. Na pripravené kuracie rezne poukladáme kuraciu šunku.
  4. Pór si nakrájame na tenké krúžky a poukladáme ho na šunku.
  5. Takto pripravené kuracie rezne zvinieme a spevníme tak, aby sa nám nerozpadli.
  6. Pripravíme si lístkové cesto a potrieme ho vajíčkom.
  7. Pripravené kuracie rezne obalíme do lístkového cesta, potrieme z vrchu vajíčkom a dáme piecť.
  8. Po upečení si kuracie rezne nakrájame na hrubšie krúžky.
  9. Kuracie rezne v cestíčku môžeme servírovať. Ako prílohu si môžeme zvoliť napríklad zemiaky s rozmarínom, prípadne ryžu. Záleží, na čo máte väčšiu chuť 😉

Tipy na plnené kuracie rezne v cestíčku – ako na lístkové cesto?

  1. Lístkové cesto je vrstvené cesto s vysokým obsahom masla. Nepridáva sa doň žiadny cukor. Príprava lístkového cesta je časovo náročná, nakoľko cesto sa musí viackrát vyvaľkať. Jednotlivé vrstvy cesta sú spojené tenkými vrstvami masla, vďaka čomu je cesto krásne nadýchané.
  2. Lístkové cesto je potrebné zužitkovať čo najskôr, prípadne ho zamraziť, pretože na vzduchu rýchlo osychá a pri pečení potom nerovnomerne vyskakuje.
  3. Vajíčkom potierame pred pečením len hornú plochu, inak sa nám nebude pekne lístkovať a hrozí, že sa nám cesto zlepí.

 

0/5 (0 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi