14. januára 2021

Ľahký chuťou aj na prípravu. Šalát z rukoly ako veľmi rýchla a nízkokalorická príloha k mäsku osvieži najmä v teplých mesiacoch. Prečo je dobré zvoliť práve rukolu?

Benefity:

  • Prečisťuje organizmus a podporuje chuť k jedlu.
  • Má pozitívny vplyv na čistotu krvi a pečene.
  • Obsahuje luteín a betakarotén, vitamín A, B, C, E a K.
  • Obsahuje tiež draslík, vápnik, fosfor, horčík, sodík, železo, zinok, mangán, selén, meď, omega 3 a omega 6 kyseliny.

Ingrediencie:

  • 1 balenie rukoly
  • 1 ks citróna
  • 1 PL olivového oleja
  • čierne korenie
  • parmezán

Postup

Tento recept vás príjemne prekvapí svojou jednoduchosťou. Naplňte misku premytou rukolou. Podľa chuti pokvapkajte rukolu olivovým olejom (je len na vás, či šalátu doprajete niekoľko kvapiek alebo celú polievkovú lyžicu). Následne vytlačte citrónovú šťavu z jedného citróna. Šalát v miske posypte čiernym korením, nastrúhajte parmezán a zmes dôkladne premiešajte.

Šalát s rukolou pripravíte bleskovo! Skvele ladí k ohromnej chuti HYZA novinky Sous-vide. Objavte kombináciu chutí, ktorá vás budú baviť!

Zdieľajte s vašimi známymi