1. júna 2020

Riadite sa v kuchyni trojicou zásad - ľahko, rýchlo a zdravo? V tom prípade nesmie chýbať bulgur vo vašom jedálničku. Nenechajte sa zmiasť jeho podobnosťou s kuskusom, to by vám na Strednom východe, kde má bulgur tradíciu už od pradávna, neodpustili. Príloha plná vlákniny a minerálov sa výborne hodí k šťavnatému kuraciemu mäsu. Nechajte sa ním očariť:

Benefity:

  • Vynikajúci zdroj vitamínu K, A, C a kyseliny listovej.
  • Dobrý zdroj taktiež mangánu, horčíka, železa a vitamínu B2.
  • Vitamín K je dôležitý pre udržanie zdravia kostí.

Ingrediencie:

  • 200g bulguru
  • 175g mrazeného hrášku
  • 6 lyžíc cesnakového oleja
  • Šťava z 1 citróna
  • soľ
  • čierne korenie
  • Hrsť čerstvých byliniek (mäta, petržlen, pažítka)
  • 4-5 hrstí baby špenátu

Postup

Bulgur varte vo vriacej a osolenej vode 15 minút a sceďte. Na posledné tri minúty pridajte do hrnca hrášok. Medzitým si pripravte dresing: Vyšľahajte olej so šťavou z citróna. Osoľte, pridajte čierne korenie a primiešajte nahrubo nasekané bylinky. K bulguru pridajte baby špenát a zalejte dresingom.

Hľadáte chutný tip na bleskový obed? Skúste skombinovať rýchly bulgur s novinkou HYZA Sous-vide a hviezdou v kuchyni sa stanete už za 25 minút.

Zdieľajte s vašimi známymi