Koľko má podôb, toľko má aj využití. Pohánka k nám prišla zo Strednej Ázie, a hoci získala popularitu až v posledných rokoch, na stoloch našich predkov nechýbala už odjakživa. Bezlepkovú superpotravinu, ktorá posilňuje nielen naše srdce, si pripravíte rýchlo a jednoducho. Dôležité je ju len správne dochutiť.
Benefity:
- Neobsahuje glutén.
- Je výdatným zdrojom stopových prvkov, najmä mangánu, magnézia a medi.
- Obsahuje množstvo vitamínov skupiny B: pyrodoxín (B6), kyselinu pantoténovú (B5), niacín, folát, tiamín a cholín.
- Má vysoký obsah vlákniny a esenciálnych aminokyselín.
Ingrediencie:
- 200 g pohánky
- 300 g mrkvy
- 1 ks póru
- 2 PL masla
- 1/2 ČL soli
Postup
Obľúbená plodina bez gluténu obohatí váš jedálniček bez väčšej námahy. Pohánku prepláchnite a zalejte dvojnásobným množstvom vody. Následne ju osoľte a uvarte do mäkka (približne 10 minút). Ak nenasiakne všetku vodu, preceďte ju. Nastrúhajte mrkvu, umyte pór a nakrájajte na malé kolieska. Na rozohriatej panvici speňte maslo a následne do neho pridajte prichystanú zeleninu. Poduste ju na masle, pokiaľ nezmäkne (približne 5 – 8 minút). Hotovú zeleninu primiešajte do uvarenej pohánky.
Pohánku pripravíte bleskovo! Skvele ladí k ohromnej chuti HYZA novinky Sous-vide. Spolu tvoria kombináciu rýchleho obedu, ktorý sa zíde v nejeden prácou nabitý deň.