Klasickú ryžu pozná azda každý z nás ako tradičnú prílohu k pečenému kuraciemu mäsu. Dnes máme na výber oveľa väčšie portfólio rozličných druhov, ktoré sa líšia nielen tvarom, ale i chuťou. Vedeli ste, že basmati ryža sa spomedzi všetkých odrôd považuje za najušľachtilejšiu a najkvalitnejšiu? Inšpirujte sa receptom na jej chutnú verziu.
Benefity:
- Neobsahuje lepok a vyznačuje sa nízkym obsahom tuku.
- Nájdete v nej všetkých osem esenciálnych aminokyselín, taktiež kyselinu listovú.
- Má veľmi nízky obsah sodíka a navyše neobsahuje žiadny cholesterol.
Ingrediencie:
- 1 hrnček basmati ryže
- 1 PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL zázvoru
- soľ
Postup
Dostať chuť ázijskej exotiky na stôl je skutočne jednoduché. V stredne veľkom hrnci rozohrejte olej. Pridajte cibuľu, mrkvu a miešajte, kým cibuľa nezmäkne. Pridajte cesnak a zázvor a nechajte na plameni približne 2 minúty. Pridajte ryžu Basmati, vodu a soľ. Premiešajte a nechajte zovrieť. Následne plameň stiahnite, prikryte pokrievkou a varte, pokým sa neodparí voda.
Basmati ryžu pripravíte bleskovo! Skvele ladí k ohromnej chuti HYZA novinky Sous-vide. Spolu tvoria kombináciu rýchleho obedu, ktorý sa zíde v nejeden prácou nabitý deň.