10. novembra 2022

„Ak vám učarovala ázijská kuchyňa, skúste pravú vietnamskú polievku Pho Bo, alebo skôr Pho Ga, teda jej variant s kuracím mäsom. Aby bola polievka výdatná a skvele chutila, do vývaru potrebujete konkrétnu ingredienciu – a z obyčajného vývaru sa stane tekuté zlato.” V tomto recepte vám šéfkuchár Peter Slačka prezradí, čo to je.

Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie: 

 

PHO BO polievka

Postup prípravy:

  1. Kuracie trupy (1 kg) upečieme v rúre na 200 °C.
  2. Do hrnca vložíme zvyšné 2 kg surových trupov, krky, srdiečka a žalúdky.
  3. Pridáme koreniny, cibuľu, 20 g rybacej omáčky a 50 g sójovej omáčky.
  4. Zalejeme studenou vodou.
  5. Pomaly privedieme k varu a postupne odoberáme zrazenú bielkovinu.
  6. Pomalým varom varíme pho bo cca 4 – 6 hodín.
  7. Počas varenia vyberáme uvarené srdiečka, krky a žalúdky, aby sa nerozvarili.
  8. Vývar scedíme cez jemné sitko a dochutíme soľou a troškou cukru.
  9. Ryžové rezance si vopred namočíme do studenej vody.
  10. Krky oberieme od mäsa, žalúdky nakrájame a srdiečka necháme v celku.
  11. Uvaríme rezance.
  12. Do misky vložíme uvarené rezance, nasekaný zázvor, bylinky a pokvapkáme rybacou omáčkou.
  13. Zasypeme klíčkami, jarnou cibuľkou a mäsom.
  14. Zalejeme famóznym vývarom.
  15. Takto hotovú pho bo kuraciu polievku môžeme servírovať s limetkou a srirachou.

Vedeli ste, že…

Kosti rozložíme rovnomerne vedľa seba na pekáč – teplota 180 °C. Pečieme do zlatohneda. Rovno vložíme do hrnca s rozvareným vývarom. Vyvar varíme cca 1,5 – 2 h, potom kosti vyberieme a scedíme. Čírosť vývaru dosiahneme tým, že varíme tiahnutím, teda pomalým varom, kedy vývar len prebubláva na nízkej teplote a odstraňujeme zrazenú bielkovinu počas varenia. Na konci precedíme cez sitko alebo gázu.

0/5 (0 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi