Stretnite nás
Cirkul´art Stupava - Medzinárodný Festival nového cirkusu
Dátum konania 27. - 29.5.2022
Miesto konania Stupava
Penne s pikantnou cesnakovou omáčkou
Na prípravu potrebujeme:
- vykostené stehná alebo prsia bez kože – 500g
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušených talianskych byliniek (tymián, oregano, bazalka)
- 5 ks stredne veľkých rajčín, nakrájaných na kocky
- 2 hrsti čerstvých špenátových lístkov
- 5 strúčikov rozdrveného cesnaku
- 1 lyžičku chilli
- 6 plátkov opečenej, osušenej a nasekanej slaniny
- 250ml 12% smotany na varenie
- 1 hrnček čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 300g cestovín penne
- ½ hrnčeku čerstvo nastrúhaného parmezánu (k servírovaniu)
Vo veľkej panvici rozohrejte na väčšom plameni olivový ojej a vložte naň veľké kusy nakrájaného kuracieho mäsa. Restujte prudko asi 1 minútu z každej strany, potom znížte plameň, pridajte mletú papriku a sušené bylinky, zakryte pokrievkou a pár minút duste, až bude mäso prepečené. Mäso vytiahnite z panvice a odložte nabok tak, aby zostalo teplé.
Do rovnakej panvice pridajte rajčiny, špenát, cesnak, chilli, tretinu kuracieho mäsa nakrájaného na malé prúžky a polovicu pripravenej slaniny. Poriadne premiešajte.
Zalejte smotanou a priveďte do varu. Potom pridajte nastrúhaný parmezán a miešajte, než sa syr rozpustí (trvá to 1-2 minúty). V tu chvíľu panvicu stiahnite z ohňa a omáčku dochuťte soľou a ďalším chilli, pokiaľ chcete mať mäso viac pikantné.
Medzitým si uvarte cestoviny vo veľkom hrnci s osolenou vodou tak, aby boli al dente. Cestoviny zlejte a pridajte do panvice s omáčkou. Na záver pridajte zvyšnú slaninu. Zvyšné dve tretiny kuraťa nakrájajte na prúžky. Cestoviny servírujte s omáčkou, navrch naklaďte kúsky kuraťa a zasypte strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť 🙂