6. júla 2021

Ingrediencie

  • 900 g horných a dolných kuracích stehien
  • 1 ČL mletej papriky
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • 1-2 ČL soli
  • Hrsť petržlenovej vňate
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2-3 vetvičky tymianu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 citrón
  • 20 ml repkového oleja
  • 150 ml kuracieho/zeleninového vývaru

Postup

Kuracie stehná HYZA osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou z oboch strán. Petržlenovú vňať a rozmarín nasekáme nahrubo, cesnak a citrón nakrájame na plátky. Zapekaciu misu vymastíme olejom a naukladáme do nej okorenené kuracie stehná. Zasypeme ich cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou, rozmarínom, lístkami tymianu a plátkami citrónu. Na záver na kuracie stehná nalejeme repkový olej a podlejeme ich vývarom. Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a kuracie stehná pečieme 40 minút pri teplote 190°C. Po 40 minútach odložíme alobal a stehná dopečieme dozlatista pri teplote 220°C, približne 15 minút. Kuracie stehná podávame ešte teplé.

Dobrú chuť!

Zdieľajte s vašimi známymi