9. júla 2021

Ingrediencie

  • 1 ks Zlaté kurča
  • 2 veľké pomaranče
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • 1 hlavička cesnaku
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • Vetvička tymianu
  • Zväzok petržlenovej vňate
  • 50 g masla
  • 30 ml oleja
  • Soľ

Postup

Petržlenovú vňať a rozmarín nasekáme a zmiešame ich s maslom izbovej teploty. Zlaté kurča osušíme papierovou utierkou a z oboch strán ho poriadne osolíme. Kuraťu uvoľníme kožu na prsiach a pod kožu mu prstami vtlačíme bylinkové maslo. Do dutiny kuraťa vložíme tymian, petržlenovú vňať, rozmarín a tri štvrtiny pomaranču. Zapekaciu misu vymastíme repkovým olejom, naukladáme do nej pomaranče nakrájané na osminy, cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky a pozdĺžne prerezanú hlavičku cesnaku aj so šupkou. Do misy ďalej vložíme kura a potrieme ho olejom. Na záver kuriatku prekrížime a zviažeme nohy špagátom, alebo mu ich zachytíme o kožu. Kura pečieme dozlatista pri teplote 210 stupňov približne hodinu. Kura podávame s ryžou, preliate výpekom, pečeným pomarančom, cibuľou a cesnakom.

Dobrú chuť!

Zdieľajte s vašimi známymi
Prílohy na stiahnutie