10. novembra 2022

„Pečené kurča chutí s akoukoľvek prílohou. Pokiaľ však chcete ľahký obed či večeru, odporúčam Cobb šalát s príchuťou kalifornského slnka. Mám pre vás pripravený tajný trik, ako na avokádo, ktoré do šalátu neodmysliteľne patrí.“ Tento chutný recept od Petra Slačku pripravíte rýchlo a jednoducho.

Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie: 

  • 4 ks čerstvé kuracie stehno horné
  • 100 g slanina údená
  • 200 g cherry paradajky
  • 200 g baby uhorka
  • 4 ks reďkovka
  • 8 ks prepeličie vajíčko
  • 1 ks avokádo
  • 150 g zelená špargľa
  • 160 g baby špenát 
  • 160 g polníček
  • 100 g baby zelenina

Dressing:

  • 50 g majonéza
  • 50 g kyslá smotana
  • 70 g remeselný modrý syr
  • 5 g citrónová šťava
  • 1 g soľ maldon (vločková sol)
  • 10 g extra panenský olej
  • 10 g biele balzamiko

 

Pečené kurča na Cobb šaláte s avokádom

Postup prípravy:

  1. Kurča osolíme, okoreníme a dáme piecť spolu so slaninkou.
  2. Medzitým si pripravíme dressing – zmiešame smotanu, majonézu, nastrúhaný modrý syr a rozmixujeme do hladka.
  3. Dresing dochutíme soľou, balzamikom a citrónovou šťavou.
  4. Uvaríme prepeličie vajíčka a pripravíme si všetku zeleninu.
  5. Po upečení kuriatko natrháme na pekné veľké kúsky.
  6. Cobb šalát si pripravíme tak, že zmiešame polníček a baby špenát, zadrezujeme a uložíme na spodok.
  7. Zeleninu ukladáme podľa druhov!
  8. Jemne dozdobíme syrom, slaninkou a baby zeleninou.
  9. Pečené kurča poukladáme na šalát a môžeme servírovať.

Vedeli ste, že…

Avokádo by malo byť správne mäkké. Správnu mäkkosť zisťujeme zatlačením stopky do avokáda, ak ide ˇprimerane ľahko, je to naša požadovaná mäkkosť.  Krájame ho jemným rezom naprieč kôstkou zvislo zhora nadol. Takýmto spôsobom narežeme avokádo po obvode a jemným otočením do strany uvoľnime od kôstky. Kôstku vyberáme nožom tak, že sekneme do kôstky, potočíme do strán, uvoľníme a vytiahneme. Kôstku z noža vyberáme zásadne utierkou.

0/5 (0 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi