21. apríla 2021

Ingrediencie

  • 1 kg dolných kuracích stehien HYZA
  • 30 ml repkového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 20 g hladkej múky
  • 180 ml smotany na varenie
  • 50 g dijonskej horčice
  • 25 g medu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • Citrónová šťava
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup

Kuracie stehná HYZA osušíme papierovou utierkou a následne ich osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná dozlatista, z každej strany cca 4 minúty. Stehná zatiaľ odložíme bokom a pustíme sa do prípravy omáčky. Na panvici orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, prisypeme múku a dôkladne premiešame. Ďalej prilejeme smotanu a za stáleho miešania povaríme omáčku až do zhustnutia. Do omáčky pridáme dijonskú horčicu, med, zeleninový vývar a všetko spolu premiešame. Na záver ju dochutíme citrónovou šťavou. Kuracie stehná preložíme do zapekacej misy, zalejeme ich omáčkou, posypeme rozmarínom a upečieme ich dozlatista pri teplote 200 stupňov, približne 50 minút. Kuracie stehienka podávame s ryžou, preliate horčicovou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

0/5 (0 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi