Stretnite nás

SIAF 2022 - Medzinárodné letecké dni
Všetky podujatia
2. decembra 2021

Stojíte pred chladničkou a neviete čo na obed? Pripravte si spolu s našou foodblogerkou Simonou Malkovou kuracie stehná na koreňovej zelenine, ktoré vás nielen dokonale zasýtia, ale vám aj doplnia chýbajúce vitamíny. Recepty z kuracieho mäsa sú vždy tou správnou voľbou!

 

Čas prípravy: 80 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie na kuracie stehná na koreňovej zelenine

kuracie stehná na koreňovej zelenine

Postup prípravy:

  1. Zeleninu očistíme, mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska a cibuľu na polmesiačiky.
  2. Kuracie stehná z oboch strán osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou.
  3. Korenie do mäsa jemne vmasírujeme.
  4. Do menšej zapekacej misy poukladáme nakrájanú zeleninu a na ňu rozložíme kuracie stehná.
  5. Na každé stehno položíme plátok masla, zeleninu podlejeme vodou a upečieme v rúre pri teplote 180 °C domäkka, približne 1 hodinu.
  6. Kuracie stehná so zeleninou podávame s ryžou a preliate výpekom.

Vedeli ste, že…

  1. Pečeň zvierat s krátkym životným cyklom, ako je napríklad sliepka, a s prirodzeným spôsobom chovu, je zdraviu veľmi prospešná? Obsahuje výnimočné množstvo vitamínov A, D, E, K, B12, kyseliny listovej a železa. Jediným potenciálnym ohrozením je množstvo vitamínu A. Určite sa ním nepredávkujete, ak sa vo vašich receptoch s kuracím mäsom vyskytne len jedenkrát do týždňa.
  2. Žltšia farba kože nevzniká prostredníctvom syntetických farbív, ale je dôsledkom vyššieho množstva kukurice pridávanej do krmiva?
  3. Dospelý Slovák zje v priemere cca. 25 kg hydiny ročne, v ktorej bezkonkurenčne vedie kuracie mäso? Aké recepty z kuracieho mäsa uprednostňujete vy?
5/5 (1 Review)
Zdieľajte s vašimi známymi