5. februára 2021

Ingrediencie

Marináda

  • 2 a pol lyžice sójovej omáčky
  • 1 PL medu
  • ½ PL chilli omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 cm kúsok zázvoru
  • Šťava z ½ limetky

Omáčka

  • 120 ml light kokosového mlieka
  • 80 g jemného arašidového masla
  • Šťava z ½ limetky
  • 1 PL medu

Na ozdobenie

  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Mleté čierne korenie

Postup

Najskôr si pripravíme marinádu, zmiešaním sójovej omáčky, chilli omáčky, medu, nadrobno nakrájaného cesnaku, čerstvého zázvoru a limetkovej šťavy. Do marinády vložíme HYZA čerstvé kuracie filé, všetko premiešame a kuracie mäso necháme marinovať prikryté potravinárskou fóliou pár hodín, no ideálne cez noc. Medzitým si pripravíme omáčku, zmiešaním kokosového mlieka, medu, arašidového masla a limetkovej šťavy. Namarinované kuracie mäso napicháme na špajdle a ugrilujeme ho dozlatista na repkovom oleji. Špízy podávame s ryžou a kokosovo-arašidovou omáčkou. Pri podávaní ho môžeme dozdobiť a dochutiť čerstvou petržlenovou vňaťou a mletým čiernym korením.

    Zdieľajte s vašimi známymi