12. októbra 2021

Dnes sme si pre milovníkov kvalitného mäsa a húb pripravili chutné kuracie rezne na prírodno. Foodblogerka Simona Malková zvolila verziu na šampiňónoch. Pozrite sa, ako sa dá za menej ako pol hodinu pripraviť jedlo pre celú rodinu.

 

Čas prípravy: 25 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie na prípravu kuracieho na prírodno

  • 350 g čerstvých zlatých kuracích rezňov
  • 200 g šampiňónov
  • 1 väčšia cibuľa
  • 200 ml kuracieho/zeleninového vývaru
  • 1 a ½ PL repkového oleja
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 kopcovitá ČL horčice
  • 1 PL čerstvého tymiánu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy:

  1. Šampiňóny očistíme a nakrájame na menšie kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  2. Kuracie prsia nakrájame na rezne, ktoré vyklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.
  3. Rezne osmažíme na repkovom oleji dozlatista a odložíme ich bokom.
  4. Na zvyšnom oleji v panvici orestujeme nakrájanú cibuľu dosklovita.
  5. K cibuli pridáme šampiňóny, ktoré krátko posmažíme a následne ich zasypeme múkou a podlejeme vývarom.
  6. Hubovú omáčku dôkladne premiešame a dochutíme ju mletou rascou a horčicou.
  7. Do panvice opäť vložíme mäso a všetko spolu prevaríme.
  8. Na záver pridáme čerstvý tymián a jedlo odstavíme z plameňa.
  9. Kuracie na prírodno so šampiňónmi podávame s ryžou.

Vedeli ste, že…

  1. Kuracie mäso je vynikajúcou prevenciou srdcového infarktu a mŕtvice, svojimi prospešnými zložkami vyživuje pokožku, vlasy, nechty, normalizuje metabolizmus a zvyšuje stabilitu nervovej sústavy.
  2. Pre nízky obsah cholesterolu a tuku je kuracie na prírodno veľmi vhodným jedlom pri diétnom stravovaní.
  3. Kuracie na prírodno obsahuje veľmi veľa vitamínov. V kuracom mäse nájdete vitamíny A a E, ktoré pomáhajú pri udržaní zrakovej ostrosti a imunity, vitamíny B, C, zinok, fosfor, horčík a v neposlednom rade aj železo.
5/5 (4 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi