Kuracie prsia v jogurtovej marináde
Na prípravu potrebujeme:
- 600 gramov kuracích pŕs
- 1 hrnček bieleho jogurtu
- bylinky: napríklad fenikel, kôpor, bazalku či rozmarín
- cesnak
- soľ
- korenie
- olej
- zelená cibuľka
Postup:
V miske si zmiešame jogurt s bylinkami, s pretlačeným cesnakom, soľou, korením. Celú zmes dôkladne premiešame. Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do jogurtovej marinády.
Kuracie prsia necháme marinovať aspoň hodinku, prípadne ich necháme v miske a chladničke aj počas noci. Mäsko bude krehké a jemné.
Kúsky mäsa potom dáme na panvicu s rozohriatym olejom a keď budú z každej strany uzavreté póry, prilejeme zvyšok jogurtovej zmesi. Necháme variť a na záver pridáme najemno nasekanú jarnú cibuľku. Ak chceme, pridáme napríklad aj mrazený hrášok. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť.
Zdieľajte s vašimi známymi