26. marca 2021

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs (2 ks Čerstvé zlaté kuracie rezne)
  • 1 veľká paradajka
  • 80 g mozzarelly
  • 40 g sušených paradajok v oleji
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • 1 PL olivového oleja
  • 20 ml octu balsamico
  • 10 g trstinového cukru
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup

Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán. Kuracie mäso pozdĺžne narežeme, aby nám vznikla kapsa. Do kuracích pŕs vložíme rajčinu nakrájanú na hrubšie plátky, plátky mozzarelly, lístky čerstvej bazalky a na kúsky nakrájané sušené rajčiny. Kuraciu kapsu prehneme a zaistíme špáradlami. Kuracie prsia krátko opečieme na olivovom oleji z oboch strán a následne naň nalejeme ocot balsamico a posypeme ich trstinovým cukrom. Kuracie prsia dopečieme v rúre pri teplote 180°C približne 20 minút. Podávame ich s čerstvým šalátom, bazalkou a šťavou z výpeku.

Zdieľajte s vašimi známymi