26. marca 2021

Ako preniesť kus talianskeho temperamentu priamo na tanier? Naša foodblogerka Simona Malková si pre vás pripravila ďalší chutný recept plný sviežich chutí. Stačí skombinovať šťavnaté kuracie prsia s paradajkou, mozzarellou, bazalkou a vyváženým korením, a ľahký letný obed je na svete! Vychutnajte si naše HYZA kuracie prsia caprese.

 

Dĺžka prípravy: 45 minút
Počet porcii: 2

Ingrediencie na kuracie prsia caprese

  • 500 g kuracích pŕs (2 ks Čerstvé zlaté kuracie rezne)
  • 1 veľká paradajka
  • 80 g mozzarelly
  • 40 g sušených paradajok v oleji
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 1 PL olivového oleja
  • 20 ml octu balsamico
  • 10 g trstinového cukru
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Kuracie prsia caprese s čerstvým šalátom a bazalkou

Postup prípravy:

  1. Kuracie prsia si umyjeme pod prúdom vody, následne ich dôkladne osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Ochutené kuracie mäso následne pozdĺžne narežeme tak, aby nám vznikla kapsa.
  3. Do kapsy vložíme rajčinu nakrájanú na hrubšie mesiačiky, plátky mozzarelly, lístky čerstvej bazalky a na kúsky nakrájané sušené rajčiny.
  4. Kuraciu kapsu prehneme a jemne zaistíme špáradlami tak, aby nám náplň počas prípravy držala pekne vcelku.
  5. Kuracie kapsy krátko opečieme na olivovom oleji z oboch strán.
  6. Na kuracie mäso následne nalejeme balsamico ocot a posypeme ich trstinovým cukrom.
  7. Kuracie prsia dopečieme v rúre pri teplote 180°C približne 20 minút. Podávame ich s čerstvým šalátom, bazalkou a šťavou z výpeku.

Tipy, ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia:

  1. Kuracie prsia nepečte príliš dlho, inak sa ľahko vysušia a stratia želanú šťavnatosť.
  2. Kuracie prsia bez kostí by sa mali piecť približne 20-30 minút.
  3. Kuracie prsia s kosťou možno piecť dlhšie, približne 30-40 minút.
5/5 (1 Review)
Zdieľajte s vašimi známymi