Kuracie prsia caprese s čerstvým šalátom a bazalkou
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs (2 ks Čerstvé zlaté kuracie rezne)
- 1 veľká paradajka
- 80 g mozzarelly
- 40 g sušených paradajok v oleji
- Hrsť čerstvej bazalky
- 1 PL olivového oleja
- 20 ml octu balsamico
- 10 g trstinového cukru
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup
Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán. Kuracie mäso pozdĺžne narežeme, aby nám vznikla kapsa. Do kuracích pŕs vložíme rajčinu nakrájanú na hrubšie plátky, plátky mozzarelly, lístky čerstvej bazalky a na kúsky nakrájané sušené rajčiny. Kuraciu kapsu prehneme a zaistíme špáradlami. Kuracie prsia krátko opečieme na olivovom oleji z oboch strán a následne naň nalejeme ocot balsamico a posypeme ich trstinovým cukrom. Kuracie prsia dopečieme v rúre pri teplote 180°C približne 20 minút. Podávame ich s čerstvým šalátom, bazalkou a šťavou z výpeku.
Zdieľajte s vašimi známymi