Stretnite nás

Cirkul´art Stupava - Medzinárodný Festival nového cirkusu
Všetky podujatia
26. marca 2021

Ako preniesť kus talianskeho temperamentu priamo na tanier? Naša foodblogerka Simona Malková si pre vás pripravila ďalší chutný recept plný sviežich chutí. Stačí skombinovať šťavnaté kuracie prsia s paradajkou, mozzarellou, bazalkou a vyváženým korením, a ľahký letný obed je na svete! Vychutnajte si naše HYZA kuracie prsia caprese.

 

Dĺžka prípravy: 45 minút
Počet porcii: 2

Ingrediencie na kuracie prsia caprese

  • 500 g kuracích pŕs (2 ks Čerstvé zlaté kuracie rezne)
  • 1 veľká paradajka
  • 80 g mozzarelly
  • 40 g sušených paradajok v oleji
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 1 PL olivového oleja
  • 20 ml octu balsamico
  • 10 g trstinového cukru
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Kuracie prsia caprese s čerstvým šalátom a bazalkou

Postup prípravy:

  1. Kuracie prsia si umyjeme pod prúdom vody, následne ich dôkladne osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Ochutené kuracie mäso následne pozdĺžne narežeme tak, aby nám vznikla kapsa.
  3. Do kapsy vložíme rajčinu nakrájanú na hrubšie mesiačiky, plátky mozzarelly, lístky čerstvej bazalky a na kúsky nakrájané sušené rajčiny.
  4. Kuraciu kapsu prehneme a jemne zaistíme špáradlami tak, aby nám náplň počas prípravy držala pekne vcelku.
  5. Kuracie kapsy krátko opečieme na olivovom oleji z oboch strán.
  6. Na kuracie mäso následne nalejeme balsamico ocot a posypeme ich trstinovým cukrom.
  7. Kuracie prsia dopečieme v rúre pri teplote 180°C približne 20 minút. Podávame ich s čerstvým šalátom, bazalkou a šťavou z výpeku.

Tipy, ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia:

  1. Kuracie prsia nepečte príliš dlho, inak sa ľahko vysušia a stratia želanú šťavnatosť.
  2. Kuracie prsia bez kostí by sa mali piecť približne 20-30 minút.
  3. Kuracie prsia s kosťou možno piecť dlhšie, približne 30-40 minút.
4.5/5 (2 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi