10. novembra 2022

„Na zdravie, na pečenie! Ak máte radi kuracie pečene a tiež trochu červeného vína, pri tomto recepte sa budete zaručene zalizovať. Prezradím vám, ako dosiahnete, aby kuracia pečeň zostala aj na tanieri správne mäkká.“ Nasledujte overený postup šéfkuchára Petra Slačku a pripravte si chutné kuracie pečienky na červenom víne.

Čas prípravy: 120 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie: 

  • 300 g kuracie pečienky
  • 10 g hladká múka
  • 60 g maslo
  • 40 g olej
  • ½ ČL rasca mletá
  • ½ ČL zmes indického korenia Garam masala
  • 100 g šalotka 
  • 60 g demi-glace
  • 50 g červené víno
  • 50 g portské víno
  • 30 g petržlenová vňať hladkolistá
  • soľ
  • korenie
  • 300 g kváskový chlieb

Kuracie pečienky na červenom víne

Postup prípravy:

  1. Očistíme si kuracie pečienky od blaniek a žiliek.
  2. Múku zmiešame s korením a obalíme v nej pečienku.
  3. Červené a portské víno zvaríme.
  4. Na oleji sprudka opečieme pečienku a nakrájanú šalotku.
  5. Pridáme zvarené víno a maslo.
  6. Pridáme demi-glace.
  7. Odstavíme. 

Hotové kuracie pečienky na červenom víne dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s kváskovým chlebom.

Vedeli ste, že…

Aby bola pečienka mäkká, počas varenia ju nesolíme. Soľ pridáme až na konci pred servírovaním. K tomuto receptu odporúčam polosladké červené víno, ktoré celému jedlu dodá jemne sladkú chuť.

5/5 (1 Review)
Zdieľajte s vašimi známymi