Stretnite nás

SIAF 2022 - Medzinárodné letecké dni
Všetky podujatia
7. mája 2021

Máte chuť na trochu thajskej exotiky? Vyskúšajte kuracie Pad Thai od našej foodblogerky Simony Malkovej. Základom pokrmu Pad Thai sú ryžové rezance osmažené na wok panvici s vajíčkom, tofu a ďalšími špeciálnymi prísadami volenými podľa chuti. Dôležitou ingredienciou je aj zelenina a výrazné korenie, ktoré jedlu dodá špecifickú chuť.

 

Dĺžka prípravy: 30 minút
Počet porcii: 2

Ingrediencie na kuracie mäso Pad Thai

  • 300g kuracích filé HYZA
  • 150 g ryžových rezancov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • 20 ml repkového oleja
  • 2 vajíčka
  • 60 g sójových klíčkov
  • soľ

Ingrediencie na omáčku Pad Thai

  • 40 ml sójovej omáčky
  • 1 ČL rybacej omáčky
  • 20 g trstinového cukru
  • šťava z ½ limetky

Ingrediencie na servírovanie Pad Thai

  • 40 g opražených arašidov
  • zväzok koriandru
  • limetka
  • jarná cibuľka

Kuracie Pad Thai

Postup prípravy:

  1. Kuracie filé HYZA nakrájame na menšie kúsky, jarnú cibuľku na krúžky a cesnak na tenké plátky.
  2. V menšej miske si pripravíme omáčku. Zmiešame sójovú omáčku, rybaciu omáčku, trstinový cukor a limetkovú šťavu.
  3. Na panvici si rozohrejeme olej a osmažíme na ňom kuracie mäso. Pridáme cesnak s cibuľkou, ktorý taktiež orestujeme. Kuracie filé s cibuľkou a cesnakom zhrnieme na jednu časť panvice.
  4. Na druhú časť panvice následne rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme a za stáleho miešania opražíme.
  5. Do panvice následne pridáme uvarené ryžové rezance a vopred pripravenú omáčku. Všetko spolu premiešame.
  6. Na záver pridáme sójové klíčky, premiešame a môžeme servírovať. Kuracie Pad thai servírujeme posypané opraženými arašidmi, jarnou cibuľkou, čerstvým koriandrom a kúskom limetky.

Tipy, ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia:

  1. Kuracie mäso nepečte príliš dlho, inak sa ľahko vysuší a stratí želanú šťavnatosť.
  2. Pokiaľ si uvaríte balíček ryžových rezancov a odmeriate si ich za šálku, dostanete na tanier asi 190 kalórií.
  3. Existujú rôzne druhy sójových omáčok, z ktorých každá má svoju špecifickú chuť i použitie. Čínska sójová omáčka je tekutejšia a svetlejšia – používa sa predovšetkým na dochutenie hotových jedál. Tamari omáčka je zas vhodná pre ľudí s neznášanlivosťou lepku, pretože jej receptúra neobsahuje pšenicu.
0/5 (0 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi