7. mája 2021

Ingrediencie

  • 300g kuracích filé HYZA
  • 150 g ryžových rezancov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • 20 ml repkového oleja
  • 2 vajíčka
  • 60 g sójových klíčkov
  • Soľ

Omáčka

  • 40 ml sójovej omáčky
  • 1 ČL rybacej omáčky
  • 20 g trstinového cukru
  • Šťava z ½ limetky

Servírovanie

  • 40 g opražených arašidov
  • Zväzok koriandru
  • Limetka
  • Jarná cibuľka

Postup

Kuracie filé HYZA nakrájame na menšie kúsky, jarnú cibuľku na krúžky a cesnak na tenké plátky. V menšej miske si pripravíme omáčku zmiešaním sójovej omáčky, rybacej omáčky, trstinového cukru a limetkovej šťavy. Na panvici si rozohrejeme olej a osmažíme na ňom kuracie mäsko. Ďalej pridáme cesnak s cibuľkou, ktorý taktiež orestujeme. Kuracie filé s cibuľkou a cesnakom zhrnieme na jednu časť panvice a na tú druhú rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, za stáleho miešania opražíme a následne pridáme do panvice uvarené ryžové rezance a vopred pripravenú omáčku. Všetko spolu premiešame. Na záver pridáme sójové klíčky, premiešame a môžeme servírovať. Kuracie Pad thai servírujeme posypané opraženými arašidmi, jarnou cibuľkou, čerstvým koriandrom a kúskom limetky.

Dobrú chuť!

Zdieľajte s vašimi známymi