7. mája 2021

Máte chuť na trochu thajskej exotiky? Vyskúšajte kuracie Pad Thai od našej foodblogerky Simony Malkovej. Základom pokrmu Pad Thai sú ryžové rezance osmažené na wok panvici s vajíčkom, tofu a ďalšími špeciálnymi prísadami volenými podľa chuti. Dôležitou ingredienciou je aj zelenina a výrazné korenie, ktoré jedlu dodá špecifickú chuť.

 

Dĺžka prípravy: 30 minút
Počet porcii: 2

Ingrediencie na kuracie mäso Pad Thai

  • 300g kuracích filé HYZA
  • 150 g ryžových rezancov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • 20 ml repkového oleja
  • 2 vajíčka
  • 60 g sójových klíčkov
  • soľ

Ingrediencie na omáčku Pad Thai

  • 40 ml sójovej omáčky
  • 1 ČL rybacej omáčky
  • 20 g trstinového cukru
  • šťava z ½ limetky

Ingrediencie na servírovanie Pad Thai

  • 40 g opražených arašidov
  • zväzok koriandru
  • limetka
  • jarná cibuľka

Kuracie Pad Thai

Postup prípravy:

  1. Kuracie filé HYZA nakrájame na menšie kúsky, jarnú cibuľku na krúžky a cesnak na tenké plátky.
  2. V menšej miske si pripravíme omáčku. Zmiešame sójovú omáčku, rybaciu omáčku, trstinový cukor a limetkovú šťavu.
  3. Na panvici si rozohrejeme olej a osmažíme na ňom kuracie mäso. Pridáme cesnak s cibuľkou, ktorý taktiež orestujeme. Kuracie filé s cibuľkou a cesnakom zhrnieme na jednu časť panvice.
  4. Na druhú časť panvice následne rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme a za stáleho miešania opražíme.
  5. Do panvice následne pridáme uvarené ryžové rezance a vopred pripravenú omáčku. Všetko spolu premiešame.
  6. Na záver pridáme sójové klíčky, premiešame a môžeme servírovať. Kuracie Pad thai servírujeme posypané opraženými arašidmi, jarnou cibuľkou, čerstvým koriandrom a kúskom limetky.

Tipy, ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia:

  1. Kuracie mäso nepečte príliš dlho, inak sa ľahko vysuší a stratí želanú šťavnatosť.
  2. Pokiaľ si uvaríte balíček ryžových rezancov a odmeriate si ich za šálku, dostanete na tanier asi 190 kalórií.
  3. Existujú rôzne druhy sójových omáčok, z ktorých každá má svoju špecifickú chuť i použitie. Čínska sójová omáčka je tekutejšia a svetlejšia – používa sa predovšetkým na dochutenie hotových jedál. Tamari omáčka je zas vhodná pre ľudí s neznášanlivosťou lepku, pretože jej receptúra neobsahuje pšenicu.
Zdieľajte s vašimi známymi