Kuracie nugetky v parmezánovom cestíčku
Kuracie nugetky poznajú mnohí z nás ako jedlo z fast foodov. No čo ak predĺžime dobu prípravy o niekoľko minút? Vznikne nám nielen veľmi chutné, ale zároveň aj nutrične hodnotné jedlo. Poďme sa spolu pozrieť, ako sa pripravujú kuracie nugetky v pohodlí domova.
Čas prípravy: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie na kuracie nugetky
- 350 g čerstvého kuracieho filé, vnútorného prsného svalu
- 30 g hladkej múky
- 40 g strúhanky
- 30 g parmezánu
- 1 vajce
- 1 ČL sušeného cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 a ½ PL repkového oleja
Postup prípravy:
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme a okoreníme.
- Do troch misiek si pripravíme hladkú múku, rozšľahané vajce a strúhanku zmiešanú so sušeným cesnakom a najemno nastrúhaným parmezánom.
- Kuracie nugetky najskôr obalíme v múke, následne v rozšľahanom vajíčku a na záver v parmezánovej strúhanke.
- Kuracie nugetky ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie, zľahka ich prelejeme olejom a upečieme ich do chrumkava – približne 20 minút pri teplote 180°C.
- Kuracie nugetky podávame s dipmi podľa chuti.
Vedeli ste, že…
- Všeobecne sa verí, že kuracie nugetky sa vo fastfoodoch vyrábajú z kuracieho odpadu. No pravdou je, že ich z 50 % tvoria nastrúhané kuracie prsia a druhú polovicu tvorí zmes kože, krvných ciev, kostí, tuku a spojivového tkaniva.
- 100 gramov parmezánu obsahuje toľko bielkovín, koľko je v 225 gramoch bravčového mäsa alebo v 190 gramoch pstruha? Ak teda spojíte kuracie nugetky a parmezánové cestíčko alebo dip, dostanete obsahovo veľmi nutričné jedlo.
- Pôvodný recept na výrobu parmezánu vymysleli mnísi. Snažili sa prísť na najvhodnejší spôsob konzervovania mlieka. Od tých čias sa výrobný proces syra v podstate nezmenil.