12. novembra 2018

Extra chutné omáčky s kúskami kuracieho mäsa sa perfektne hodia k akejkoľvek prílohe, ktorú preferujete alebo práve máte poruke. Šťavnaté a diétne mäso sa teší všeobecnej obľube aj kvôli svojej rýchlej príprave. Kuracie mäso je veľmi univerzálne a môžete ho pripraviť na množstvo spôsobov. Skúste náš overený spôsob a pripravte si kuracie prsia s parmezánovou omáčkou.

Ingrediencie na kuracie mäso s omáčkou:

  • 2 kuracie prsia
  • 6 dlhých plátkov anglickej slaniny
  • soľ
  • maslo
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 60g jemne nastrúhaného parmezánu
  • 200g hustej kyslej smotany
  • biele korenie

Kuracie prsia s parmezánovou omáčkou

 

Postup prípravy:

  1. Kuracie prsia osolíme z oboch strán a obalíme anglickou slaninou.
  2. Opečieme ich na masle a hotové odložíme na teplom mieste.
  3. Do výpeku pridáme horčicu, parmezán, kyslú smotanu, premiešame a zohrejeme.
  4. Dochutíme soľou a bielym korením.
  5. Kuracie prsia s parmezánovou omáčkou môžete podávať s akoukoľvek prílohou.
  6. Skvelo sa k tomu chodí opečená bagetka alebo ryža.
  7. Dobrú chuť

Vedeli ste, že…

  1. … ak dávate prednosť syru cheddar, musíte pridať asi 1 šálku nakrájaného syra namiesto parmezánu.
  2. … ak chcete dosiahnuť toskánsku vôňu, stačí pridať ½ šálky nakrájaných na slnku sušených paradajok a lyžicu alebo viac čerstvých bazalkových listov.
  3. … ak sú kuracie prsia príliš veľké, stačí ich nakrájať na polovicu (horizontálne) a urobiť dve kotlety rovnomernej hrúbky. Prípadne môžete zakúpiť už nakrájané kuracie prsia.
0/5 (0 Reviews)
Zdieľajte s vašimi známymi