1. januára 2023

„Demi-glace si môžete pripraviť doma s tlakovým hrncom, ale aj bez neho. Ukážem vám oba skvelé spôsoby prípravy tohto chuťovo výrazného topingu. V mojom recepte využijem viaceré časti kurčaťa, zeleninu a šampiňóny. S chuťou do varenia, priatelia!“ Zaručený recept Petra Slačku na veľmi chutné demiglace.

Čas prípravy: 180 minút
Počet porcií: 10

Ingrediencie na domáci demi-glace: 

 

Domáci demi-glace

Postup prípravy:

  1. Kuracie trupy a krídla dáme piecť.
  2. Očistíme zeleninu a nakrájame na kocky.
  3. Cibuľu nakrájame na mesiačiky.
  4. Opečieme zeleninu, pridáme cibuľu a restujeme do zlatohneda.
  5. Pridáme pretlak, tymián a restujeme cca 3 minúty.
  6. Pridáme opečené trupy a krídla, a taktiež surové srdiečka so žalúdkami.
  7. Pridáme tymián, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni cca 6 hodín.
  8. Počas varenia zbierame zrazenú bielkovinu.
  9. Po 6 hodinách scedíme cez jemné sitko.
  10. Tekutinu zvaríme na 1/3 a jemne zahustíme solamylom, aby nám vznikol demi-glace.
  11. Demi-glace uchovávame v chlade alebo v mrazničke.

vedeli ste, že…

Som nesmierne rád že sa s vami môžem podeliť o to, ako si pripraviť rýchly a chuťovo exponovaný demiglace s pomocou tlakového hrnca – zaberie vám to len 1,5 hod. Ak ho však nemáte, nelámte si hlavu – dokážete ho pripraviť aj v obyčajnom hrnci, čo vám zaberie približne 9 hodín

4.3/5 (3 recenzií)
Zdieľajte s vašimi známymi