27. februára 2021

 

Ingrediencie

  • 2 ks strednej francúzskej bagety
  • 350 g HYZA kuracích stehien bez kostí a kože
  • ½ šalátovej uhorky
  • 1 ks mrkvy
  • 1 červená cibuľa
  • 50 g fermentovanej zeleniny
  • 5 PL majonézy
  • Hrsť čerstvých byliniek (koriander, mäta, petržlenová vňať..)
  • ½ PL repkového oleja

Marináda

  • 1 PL repkového oleja
  • 20 g trstinového cukru
  • 1 PL ryžového octu
  • 1 PL medu
  • 1 ČL rybacej omáčky
  • 1 ČL mletého sušeného zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku

Nálev na zeleninu

  • 20 ml ryžového octu
  • 20 g trstinového cukru
  • 60 ml vody

Postup

Najskôr si pripravíme marinádu na kuracie mäso. Repkový olej zmiešame s medom, ryžovým octom, rybacou omáčkou, sójovou omáčkou, trstinovým cukrom, sušeným zázvorom a nadrobno nasekaným cesnakom. Do marinády pridáme vykostené HYZA kuracie stehná bez kože, dôkladne premiešame a necháme ich marinovať v chladničke 2-3 hodiny. Medzitým nakrájame mrkvu a cibuľu na tenšie prúžky, zeleninu preložíme do menšej misky a pridáme k nej ryžový ocot, trstinový cukor a vodu. Zeleninu dôkladne premiešame a necháme ju v náleve odležať za občasného miešania aspoň 2 hodiny. Keď je kuracie mäso namarinované, ugrilujeme ho na troche repkového oleja dozlatista. Ugrilované kuracie mäso následne nakrájame na menšie kúsky a pustíme sa do prípravy bagiet. Z bagiet odrežeme konce a prerežeme ich napoly. Každú polovicu bagety narežeme, no neprepolíme. Bagetu natrieme majonézou, vložíme do nej nakrájanú uhorku, zeleninu z nálevu, kuracie mäso, fermentovanú zeleninu a nadrobno nakrájané bylinky. Pri podávaní bagety dochutíme čerstvou limetkovou šťavou.

Zdieľajte s vašimi známymi