Ingrediencie
- 2 ks strednej francúzskej bagety
- 350 g HYZA kuracích stehien bez kostí a kože
- ½ šalátovej uhorky
- 1 ks mrkvy
- 1 červená cibuľa
- 50 g fermentovanej zeleniny
- 5 PL majonézy
- Hrsť čerstvých byliniek (koriander, mäta, petržlenová vňať..)
- ½ PL repkového oleja
Marináda
- 1 PL repkového oleja
- 20 g trstinového cukru
- 1 PL ryžového octu
- 1 PL medu
- 1 ČL rybacej omáčky
- 1 ČL mletého sušeného zázvoru
- 1 strúčik cesnaku
Nálev na zeleninu
- 20 ml ryžového octu
- 20 g trstinového cukru
- 60 ml vody
Postup
Najskôr si pripravíme marinádu na kuracie mäso. Repkový olej zmiešame s medom, ryžovým octom, rybacou omáčkou, sójovou omáčkou, trstinovým cukrom, sušeným zázvorom a nadrobno nasekaným cesnakom. Do marinády pridáme vykostené HYZA kuracie stehná bez kože, dôkladne premiešame a necháme ich marinovať v chladničke 2-3 hodiny. Medzitým nakrájame mrkvu a cibuľu na tenšie prúžky, zeleninu preložíme do menšej misky a pridáme k nej ryžový ocot, trstinový cukor a vodu. Zeleninu dôkladne premiešame a necháme ju v náleve odležať za občasného miešania aspoň 2 hodiny. Keď je kuracie mäso namarinované, ugrilujeme ho na troche repkového oleja dozlatista. Ugrilované kuracie mäso následne nakrájame na menšie kúsky a pustíme sa do prípravy bagiet. Z bagiet odrežeme konce a prerežeme ich napoly. Každú polovicu bagety narežeme, no neprepolíme. Bagetu natrieme majonézou, vložíme do nej nakrájanú uhorku, zeleninu z nálevu, kuracie mäso, fermentovanú zeleninu a nadrobno nakrájané bylinky. Pri podávaní bagety dochutíme čerstvou limetkovou šťavou.