Na prípravu potrebujeme:
- Čerstvé kuracie stehná bez kosti a kože
- Rukolu
- Červenú cibuľu
- Soľ
- Čerstvo pomleté čierne korenie
- Olivový olej
- Balzamikový ocot
- Trstinový cukor
- Šťavu z 1/2 citrónu
- Dijonsku horčicu
- Prelisovaný strúčik cesnaku
- Syr parmezánového typu
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kocky. Do misky pridáme 2 lyžičky dijonskej horčice, cesnak, štipku soli a šťavu z 1/2 citróna. Všetko dôkladne premiešame. Do takto pripravenej marinády vložíme nakrájané mäso, zakryjeme fóliou alebo tanierom a na 30 minút necháme odležať v chladničke.
Zatiaľ si pripravíme šalát a omáčku. Rukolu opláchneme, cibuľu nakrájame na jemné kolieska. V menšej miske zmiešame olivový olej, trochu trstinového cukru, balzamikový ocot (všetko podľa chuti). Zľahka osolíme a okoreníme. Omáčku vylejeme na pripravený zeleninový šalát a premiešame.
Kuracie mäso vytiahneme z marinády a na rozpálenej panvici osmažíme dozlata. Máme hotovo a môžeme servírovať. Na tanier dáme zeleninový šalát, poukladáme naň osmažené kúsky mäsa a ozdobíme nastrúhaným parmezánom, ktorý náš šalát obohatí vynikajúcou chuťou.
Odporúčame podávať s upečenou bagetou.