13. apríla 2018

Na prípravu potrebujeme:

Čerstvé kuracie stehná bez kosti a kože

Rukolu

Červenú cibuľuSoľ

Čerstvo pomleté čierne korenie

Olivový olej

Balzamikový ocot

Trstinový cukor

Šťavu z 1/2 citrónu

Dijonsku horčicu

Prelisovaný strúčik cesnaku

Syr parmezánového typu

 

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na kocky. Do misky pridáme 2 lyžičky dijonskej horčice, cesnak, štipku soli a šťavu z 1/2 citróna. Všetko dôkladne premiešame. Do takto pripravenej marinády vložíme nakrájané mäso, zakryjeme fóliou alebo tanierom a na 30 minút necháme odležať v chladničke.

Zatiaľ si pripravíme šalát a omáčku. Rukolu opláchneme, cibuľu nakrájame na jemné kolieska. V menšej miske zmiešame olivový olej, trochu trstinového cukru, balzamikový ocot (všetko podľa chuti). Zľahka osolíme a okoreníme. Omáčku vylejeme na pripravený zeleninový šalát a premiešame.

Kuracie mäso vytiahneme z marinády a na rozpálenej panvici osmažíme dozlata. Máme hotovo a môžeme servírovať. Na tanier dáme zeleninový šalát, poukladáme naň osmažené kúsky mäsa a ozdobíme nastrúhaným parmezánom, ktorý náš šalát obohatí vynikajúcou chuťou.

Odporúčame podávať s upečenou bagetou.

 

 

Aktuality