22. júna 2018

Na prípravu potrebujeme:

  • vykostené stehná alebo prsia bez kože – 500g
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušených talianskych byliniek (tymián, oregano, bazalka)
  • 5 ks stredne veľkých rajčín, nakrájaných na kocky
  • 2 hrsti čerstvých špenátových lístkov
  • 5 strúčikov rozdrveného cesnaku
  • 1 lyžičku chilli
  • 6 plátkov opečenej, osušenej a nasekanej slaniny
  • 250ml 12% smotany na varenie
  • 1 hrnček čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 300g cestovín penne
  • ½ hrnčeku čerstvo nastrúhaného parmezánu (k servírovaniu)

Vo veľkej panvici rozohrejte na väčšom plameni olivový ojej a vložte naň veľké kusy nakrájaného kuracieho mäsa. Restujte prudko asi 1 minútu z každej strany, potom znížte plameň, pridajte mletú papriku a sušené bylinky, zakryte pokrievkou a pár minút duste, až bude mäso prepečené. Mäso vytiahnite z panvice a odložte nabok tak, aby zostalo teplé.

Do rovnakej panvice pridajte rajčiny, špenát, cesnak, chilli, tretinu kuracieho mäsa nakrájaného na malé prúžky a polovicu pripravenej slaniny. Poriadne premiešajte.

Zalejte smotanou a priveďte do varu. Potom pridajte nastrúhaný parmezán a miešajte, než sa syr rozpustí (trvá to 1-2 minúty). V tu chvíľu panvicu stiahnite z ohňa a omáčku dochuťte soľou a ďalším chilli, pokiaľ chcete mať mäso viac pikantné.

Medzitým si uvarte cestoviny vo veľkom hrnci s osolenou vodou tak, aby boli al dente. Cestoviny zlejte a pridajte do panvice s omáčkou. Na záver pridajte zvyšnú slaninu. Zvyšné dve tretiny kuraťa nakrájajte na prúžky. Cestoviny servírujte s omáčkou, navrch naklaďte kúsky kuraťa a zasypte strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť 🙂

Aktuality