30. augusta 2020

Vedeli ste, že batáty dorazili do Európy rýchlejšie než zemiaky? Aj v príprave sú oproti tým bežným skôr hotové. Príjemná obmena klasickej prílohy ku kuraciemu mäsku vám prinesie okrem úspory času aj množstvo hodnotných benefitov. Aké to sú?

Benefity:

  • Patria k najlepším zdrojom vitamínu A.
  • Obsahujú vitamín B5, riboflavín, niacín, tiamín a vďaka svojej oranžovej farbe aj karotenoidy.
  • Znižujú vysoký krvný tlak, sú vhodné aj pre diabetikov.
  • Sú dobrou prevenciou proti zápche a žalúdočným vredom.
  • Predstavujú výborný zdroj energie.

Ingrediencie:

  • 2 ks sladkých zemiakov (bataty)
  • 10 ml kyslej smotany
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks limetky
  • olej
  • soľ

Postup

Príprava obľúbených batatov nemusí trvať dlho. Nakrájajte zemiaky na krúžky hrubé približne 5-6 milimetrov (väčšia hrúbka by predlžovala prípravu jedla). Na panvici rozohrejte olej na strednú teplotu a vložte nakrájané osolené zemiaky. Panvicu prikryte, aby zemiaky zmäkli. Zamiešajte smotanu, prelisovaný cesnak, soľ a limetkovú šťavu. Dip môžete dochutiť čerstvými bylinkami a korením.

Sladké zemiaky pripravíte naozaj rýchlo! Skvele ladí k ohromnej chuti HYZA novinky Sous-vide. Spolu tvoria kombináciu rýchleho obedu, ktorý sa zíde v nejeden prácou nabitý deň.

Zdieľajte s vašimi známymi