28. mája 2018

Na prípravu potrebujeme:

  • 600 gramov kuracích pŕs
  • 1 hrnček bieleho jogurtu
  • bylinky: napríklad fenikel, kôpor, bazalku či rozmarín
  • cesnak
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • zelená cibuľka

Postup:

  • V miske si zmiešame jogurt s bylinkami, s pretlačeným cesnakom, soľou, korením. Celú zmes dôkladne premiešame. Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do jogurtovej marinády.
  • Kuracie prsia necháme marinovať aspoň hodinku, prípadne ich necháme v miske a chladničke aj počas noci. Mäsko bude krehké a jemné.
  • Kúsky mäsa potom dáme na panvicu s rozohriatym olejom a keď budú z každej strany uzavreté póry, prilejeme zvyšok jogurtovej zmesi. Necháme variť a na záver pridáme najemno nasekanú jarnú cibuľku. Ak chceme, pridáme napríklad aj mrazený hrášok. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť.

Aktuality