Na prípravu potrebujeme:
- 670g kuracích pŕs, bez kosti a kože
- ½ hrnčeku sójovej omáčky
- ½ hrnčeku vody
- 3 lyžice trstinového cukru
- 3 lyžice medu
- 3 strúčiky roztlačeného cesnaku
- 1 lyžica strúhaného zázvoru
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 a ½ lyžice škrobu
- 3 a ½ lyžice olivového oleja
- 1 stredne veľká cuketa, nakrájaná na malé kocky
- 1 a ½ hrnčeku strúhanej mrkvy
- 2 a ½ hrnčeku malých brokolíc
- 2 hrnčeky uvarenej ryže
- sezamové semiačka
- mleté čierne korenie
Postup:
Zmiešame sójovú omáčku, ¼ hrnčeka vody, med, cesnak, zázvor a ocot v malom hrnci. Privedieme k varu, vo zvyšku vody rozmiešame škrob a pridáme do hrnca. Na malom plameni necháme prebublávať približne minútu a potom odstavíme.
Medzitým si pripravíme kura. Pomažeme prsia z oboch strán ½ lyžice olivového oleja a okoreníme. Predohrejeme si gril na cca 220°C. Pomažeme plochu grilu ľahko olejom a kuracie mäso grilujeme cca 4 minúty z každej strany. Následne mäso vytiahneme, necháme 5 minút vychladnúť a nakrájame na kocky.
Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja, pridáme cuketu, brokolicu a mrkvu. Restujeme cca 4-5 minút kým zelenina nezmäkne.
Do misy naservírujeme ryžu, kuracie kúsky a zeleninu. Všetko zalejeme omáčkou a posypeme sezamovými semiačkami.
Prajeme Vám dobrú chuť 😊