Stretnite nás

Mikuláš HYZA
Všetky podujatia
2. augusta 2018

Na prípravu potrebujeme:

  • 670g kuracích pŕs, bez kosti a kože
  • ½ hrnčeku sójovej omáčky
  • ½ hrnčeku vody
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 3 lyžice medu
  • 3 strúčiky roztlačeného cesnaku
  • 1 lyžica strúhaného zázvoru
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 a ½ lyžice škrobu
  • 3 a ½ lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľká cuketa, nakrájaná na malé kocky
  • 1 a ½ hrnčeku strúhanej mrkvy
  • 2 a ½ hrnčeku malých brokolíc
  • 2 hrnčeky uvarenej ryže
  • sezamové semiačka
  • mleté čierne korenie

Postup:

Zmiešame sójovú omáčku, ¼ hrnčeka vody, med, cesnak, zázvor a ocot v malom hrnci. Privedieme k varu, vo zvyšku vody rozmiešame škrob a pridáme do hrnca. Na malom plameni necháme prebublávať približne minútu a potom odstavíme.

Medzitým si pripravíme kura. Pomažeme prsia z oboch strán ½ lyžice olivového oleja a okoreníme. Predohrejeme si gril na cca 220°C. Pomažeme plochu grilu ľahko olejom a kuracie mäso grilujeme cca 4 minúty z každej strany. Následne mäso vytiahneme, necháme 5 minút vychladnúť a nakrájame na kocky.

Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja, pridáme cuketu, brokolicu a mrkvu. Restujeme cca 4-5 minút kým zelenina nezmäkne.

Do misy naservírujeme ryžu, kuracie kúsky a zeleninu. Všetko zalejeme omáčkou a posypeme sezamovými semiačkami.

Prajeme Vám dobrú chuť 😊

Aktuality