2. augusta 2018

Na prípravu potrebujeme:

670g kuracích pŕs, bez kosti a kože

½ hrnčeku sójovej omáčky

½ hrnčeku vody

3 lyžice trstinového cukru

3 lyžice medu

3 strúčiky roztlačeného cesnaku

1 lyžica strúhaného zázvoru

1 lyžica ryžového octu

1 a ½ lyžice škrobu

3 a ½ lyžice olivového oleja

1 stredne veľká cuketa, nakrájaná na malé kocky

1 a ½ hrnčeku strúhanej mrkvy

2 a ½ hrnčeku malých brokolíc

2 hrnčeky uvarenej ryže

sezamové semiačka

mleté čierne korenie

 

Postup:

Zmiešame sójovú omáčku, ¼ hrnčeka vody, med, cesnak, zázvor a ocot v malom hrnci. Privedieme k varu, vo zvyšku vody rozmiešame škrob a pridáme do hrnca. Na malom plameni necháme prebublávať približne minútu a potom odstavíme.

Medzitým si pripravíme kura. Pomažeme prsia z oboch strán ½ lyžice olivového oleja a okoreníme. Predohrejeme si gril na cca 220°C. Pomažeme plochu grilu ľahko olejom a kuracie mäso grilujeme cca 4 minúty z každej strany. Následne mäso vytiahneme, necháme 5 minút vychladnúť a nakrájame na kocky.

Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja, pridáme cuketu, brokolicu a mrkvu. Restujeme cca 4-5 minút kým zelenina nezmäkne.

Do misy naservírujeme ryžu, kuracie kúsky a zeleninu. Všetko zalejeme omáčkou a posypeme sezamovými semiačkami.

Prajeme Vám dobrú chuť 😊

Aktuality