Recepty nielen na víkend

 
POĎME SPOLU VARIŤ!
 
 
Kurací hrniec zo Spiša
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Čas varenia: 90 minút
Príloha: varené zemiaky
Potrebujeme:
1 PL slnečnicového oleja
4 kuracie stehná
1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno
100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky
100 g šampiňónov
4 nakrájané šalotky
1 PL hladkej múky
400 ml vody
1 ČL miešaných byliniek
soľ, mleté čierne korenie
4 mrkvy
 
Postup:
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia. Potom zmes poprášime múkou a za stáleho miešania minútu opekáme. Podlejeme vodou a dochutíme bylinkami. Zmes privedieme do varu, do hrnca vrátime mäso, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zakryjeme a 1,5 hodiny na miernom ohni podusíme.
 
 
Liptovské plnené rezne
 
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Čas opekania: 15 minút
Príloha: ryža, zeleninový šalát
Potrebujeme:
4 ks kuracích pŕs
20 špenátových listov
12 kúskov údeného oštiepka
soľ, mleté čierne korenie
2 ČL sušeného tymianu
4 PL oleja
 
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a naložíme do misy spolu s olejom, soľou, korením a tymianom. Marinujeme približne hodinu.
Potom mäso vyberieme z marinády a osušíme. Kuracie prsia narežeme tak, že vytvoríme kapsy. Tie naplníme listami špenátu a syrom, zatvoríme ich pomocou špáradla. Mäso prudko opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Do výpeku pridáme trochu marinády a vody, prevaríme a zredukujeme na polovicu. Mäso vrátime do panvice a prehrejeme.
 
 
 
 
 

Nájdite nás na mape

Zväčšiť mapu
Odbojárov 2279/37
95501 Topoľčany, Slovakia
Zväčšiť mapu