Grilovačka

HYZA HYDINOVÉ DOBROTY Z GRILU

HYZA ponúka aj v tejto grilovacej sezóne novinky, ktoré budú zaručene všetkým chutiť a pritom ich pripravíme bez námahy. Gril klobásky, safaládky či marinované kuracie diely stačí rozbaliť a grilovať alebo opekať. Ak si chceme pripraviť vlastnú marinádu, môžeme použiť čerstvé HYZA kuracie stehná, krídelká či kuracie rezne.

KLOBÁSKOVÝ ŠPÍZ
Na prípravu potrebujeme:
400g  HYZA Gril klobásky 

360g   HYZA Safaládky
zmes čerstvej zeleniny /paprika, rajčina/
čerstvé šampiňóny
špajdle

Postup:
Gril klobásky a safaládky  nakrájame na menšie kúsky a striedavo napichujemeň na špajdle, ktoré sme namočili na hodinku vo vode, aby na grile nehoreli. Klobásky opečieme z oboch strán za pár minút.
Podávame so zeleninovým šalátom alebo s horčicou či rôznymi dipmi. Medzi klobásky môžeme tiež napichnúť zeleninu alebo šampiňóny.

Čas grilovania: 6 – 8 minút z oboch strán


GRILOVANÉ KURACIE STEAKY

Na prípravu potrebujeme:

4 ks HYZA čerstvé kuracie rezne / alebo 4 ks HYZA čerstvé vykostené stehná/

Na mrinádu potrebujeme:
250 ml jablčný ocot,
30 ml olivový olej,
30 ml worcestrová omáčka,
10g mleté chilli,
5 g mletá paprika,
5 kvapiek tabasco, soľ, korenie,bylinky podľa chuti ( citrónový tymian).


Postup: V mise zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a naložíme do nej kúsky HYZA kuracích rezňov . Uložíme do chladničky a necháme 4 hodiny marinovať. Potom mäso necháme odkvapkať od marinády a počas grilovania potierame marinádou.

Čas grilovania: 10-15 minút z oboch strán

Extra tip: Ako prílohu môžeme podávať grilované bataty (sladké zemiaky), ktoré nakrájame na 2 cm krúžky a uvaríme. Potom ich natrieme rozpusteným maslom zmiešaným s trstinovým cukrom a škoricou a grilujeme 10 minút z oboch strán.


KURACIE PRSIA S MEDOVOU GLAZÚROU

Na prípravu potrebujeme:
4 ks HYZA čerstvé  kuracie rezne

Na prípravu marinády potrebujeme:
120g medu,
60 ml suché sherry,
15g maslo,
morská soľ, šťava z 1 citrónu

Postup: Do hrnca dáme med, sherry a maslo. Zahrievame na strednom plameni, kým sa maslo nerozpustí. Vymiešame na hladkú zmes, pridáme soľ a citrónovú šťavu. Necháme vychladnúť.
Prsia naložíme do pripravenej marinády a dáme do chladničky na 2-6 hodín. Pred grilovaním mäso vyberieme z chladničky a necháme 30 minút pri izbovej teplote.

Čas grilovania: 5 minút na priamom strednom žiare a potom pod zavretým krytom asi 15 minút.
 
 

Nájdite nás na mape

Zväčšiť mapu
Odbojárov 2279/37
95501 Topoľčany, Slovakia
Zväčšiť mapu